'Klein verdriet, groot verdriet,
de maat ervan bepaald de ander niet!'
Een rouw- en verlieservaring kan heel wat pijn, verdriet en eenzaamheid veroorzaken. Ik geef jou een warme begeleiding helemaal op maat van wie jij bent.
Als jij
• wil weten of je op de goede manier rouwt
• wil weten hoe anderen omgaan met rouw en verlies
• wil praten met iemand die je begrijpt, over hoe het was, wat er is gebeurd en hoe jij je voelt
• het moeilijk vindt om om te gaan met familie en vrienden
• als je wil ontdekken hoe je weer vrolijke momenten kan hebben
• begeleiding zoekt in het eigen proces naar euthanasie of van iemand die je dierbaar is
dan ben je heel erg welkom. Ik help zowel volwassen als kinderen in hun zoektocht naar positieve gevoelens en gedachten wanneer ze geen licht aan het einde van de tunnel zien of zich niet begrepen voelen.
Ik gebruik creatieve methodieken om jouw verlieservaring(en) in kaart te brengen. Van daaruit werken we samen verder om inzicht te verwerven. Mijn eigen ervaringen en specifieke interesses hebben me aangezet om me verder bij te scholen. Ik vertrek steeds vanuit een positieve psychologie. Positiviteit geeft je veerkracht en dat heb je nodig om verlies op een goede manier te verwerken.
Ik erken elk rouwproces. Elk verlies heeft impact op de omgeving en de nabestaanden, dichtbij of verder weg. Soms worden mensen niet (h)erkend in hun rouwproces. Soms is het verdriet minder zichtbaar of minder maatschappelijk aanvaard. Ook ouders die hun ongeboren kind verliezen, nabestaanden van een zelfdoding en sterke mannen die hun job zijn kwijtgeraakt verdienen alle aandacht. En ook verdriet om een ex-geliefde, rouwen om een huisdier en de pijn bij situaties die je leven op z’n kop zetten vinden een plek in mijn begeleidingen.
Het overlijden van een dierbaar iemand kan een zeer beangstigende en verwarrende gebeurtenis zijn voor een kind of jongere. De spontane reactie van ouders en andere opvoeders is het kind afschermen van de gebeurtenis en het trauma. Soms worden kinderen zelfs over het hoofd gezien door het verdriet van de volwassene. De reactie van de ouders op het overlijden heeft nochtans een bepalende invloed op de reacties van het kind.
Wanneer er door omstandigheden onvoldoende aandacht kan gaan naar het
rouwproces van het kind of de jongere kan dit zich uiten in agressief of
asociaal gedrag, slechte resultaten op school of experimenteel gedrag. Hun
verwerkingsproces vraagt soms een aangepaste omgeving en begeleiding.
Heeft het overlijden impact op het hele gezin? Dan kan een begeleiding
op gezinsniveau besproken worden.
Een goed verwerkingsproces is belangrijk voor iedereen en het heeft een
positieve invloed op jullie toekomst
Zoek je iemand die je daarbij kan helpen?
Al je vragen zijn welkom.
U mag mij steeds vrijblijvend contacteren met al je vragen. We kijken dan samen voor een passend antwoord en een op maat geschreven traject.
CONTACTEER MEDeze website gebruikt cookies om jou de beste surfgarantie te bieden.