Dromen komen uit...

Hallo Allemaal

WELKOM BIJ HOEVE DE ZIJSPRONG!

Binnen mijn praktijk als psychotherapeute heb ik lang gedroomd om mijn paarden in te zetten als hulpmiddel voor diegene die het nodig hebben en dit is nu werkelijkheid mogen worden. Samen met mijn man, die werkzaam is als leerkracht, hebben we onze paddock aan huis kunnen realiseren om ons samen in te zetten voor mensen die er nood aan hebben.   

Wij willen iedereen welkom heten op onze paddock en in mijn praktijk omdat in onze samenleving mensen met een bepaalde kwetsbaarheid wel eens ‘over het hoofd worden gezien’. Iedereen een veilige en toegankelijke ruimte aanbieden voor therapie, vorming en/ of gewoon een ontspannende activiteit is een belangrijk onderdeel van onze missie.  

Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen kunnen onze paarden ingezet worden als hulpmiddel voor vragen rond zelfvertrouwen, zelfbeeld, assertiviteit, levensvragen, verwerking, ontdekken van identiteit en zo veel meer.We geloven dat we iedereen kunnen aanspreken op zijn/haar talenten en willen onze paarden inzetten als extra stimulans om deze talenten naar boven te halen.  

Hierbij is het belangrijk dat we steeds kijken of de paarden ingezet kunnen worden want niet iedereen heeft hier behoefte aan, ook dat is geen probleem!   Ik bekijk de mens steeds vanuit een holistisch oogpunt. Hiermee bedoel ik dat we het evenwicht tussen lichaam en geest aandachtig moeten bekijken. Dit principe hanteer ik eveneens voor mijn dieren en dus ook onze kudde. Daarom is het belangrijk dat we steeds de noden van het paard respecteren en dus een goede samenwerking trachten te realiseren. Hier zorgen we uiteraard samen voor!   Volg ook zeker onze facebookpagina want we hebben heel wat toekomstplannen.     

Tot binnenkort!    

Warme groetjes,   
Gert en Veronique  

Bezoek de website van Hoeve de Zijsprong