Hallo,

Doorheen de jaren ontwikkelde ik een duidelijke missie: anderen ondersteunen en begeleiden in verwerkings- en groeiprocessen.         In mijn persoonlijke verhaal zijn alle elementen mooi met elkaar verbonden en dat geeft me een krachtige basis om mee te werken.

Ik groeide op in een gezin waar een vechtscheiding jarenlang invloed had. Als jongvolwassene wist ik goed wat ik wel en niet wilde in mijn leven en ik maakte bewust keuzes die me naar haar doel zouden leiden: er als professional aan bijdragen dat moeilijke situaties positief benaderd worden.

Ik studeerde voor maatschappelijk werk en was een tijdlang leidinggevende in de sociale economie. In 2011 sloeg het noodlot toe. Ik verloor mijn partner en moest uiteindelijk ook afscheid nemen van het leven dat ik met hem had opgebouwd. 

Mijn zoektocht naar herstel en mijn grote interesse in waarom mensen doen wat ze doen maakten dat ik opnieuw begon te studeren. Ik volgde een postgraduaat Psychotherapie en rond nu mijn Master Psychologie af. Ik begon me in kennis te verdiepen: eerst volgde ik een jaartraject bij BlaBla – Geweldloze Communicatie in Vlaanderen, daarna startte ik met de opleiding voor Conflictbemiddeling.

Bij De Bleekweide in Gent, het expertisecentrum voor rouw, trauma, breed verlies en persoonlijke groei volgde ik nadien nog twee jaar rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen en jongeren. Het is een belangrijk onderdeel van mijn aanbod. Want, als je kind geconfronteerd wordt met verlies, hoe ga je daarmee om? Hoe gaan zij daarmee om? Wat kan helpen? Het zijn grote vragen die je niet alleen hoeft op te lossen en daarin wil ik graag mee van betekenis kunnen zijn.

Intussen ben ik getrouwd en woon ik met mijn man en twee pluskinderen in Maasmechelen.                                                                    Ik werk als leerkracht in het bijzonder onderwijs en als psychotherapeute. Samen met mijn man heb ik een paddock aan huis www.paddockoptgeneuth.be waar mijn praktijk een onderdeel van is. ​​​​​​​