Waarom werken wij met paarden?

Binnen mijn praktijk als psychotherapeut heb ik lang gedroomd om mijn paarden in te zetten als hulpmiddel voor diegene die het nodig hebben en dit is nu werkelijkheid mogen worden.
Samen met mijn man hebben we onze paddock aan huis kunnen realiseren waar mijn praktijk voor psychotherapie een onderdeel van is.

Wij willen iedereen welkom heten op onze paddock en in mijn prakijk omdat in onze samenleving mensen met een bepaalde kwetsbaarheid wel eens ‘over het hoofd gezien’.
Iedereen een veilige en toegankelijke ruimte aanbieden voor therapie, vorming en/ of gewoon een ontspannende activiteit is een belangrijk onderdeel van onze missie.

Wie kan beroep doen op onze paarden? 

Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen kunnen onze paarden ingezet worden als hulpmiddel voor vragen rond zelfvertrouwen, zelfbeeld, assertiviteit, levensvragen, verwerking, ontdekken van identiteit en zo veel meer.

We geloven dat we iedereen kunnen aanspreken op zijn/haar talenten en willen onze paarden inzetten als extra stimulans om deze talenten naar boven te halen.

Gebruiken wij bij iedereen de paarden in onze begeleiding?

Neen, het is heel belangrijk dat we steeds kijken of de paarden ingezet kunnen worden want niet iedereen heeft hier behoefte aan, ook dit is geen probleem!

Voor mij is het eveneens erg belangrijk dat we steeds de noden van het paard respecteren dus een goede samenwerking is erg belangrijk maar daar gaan we samen voor zorgen!

Binnenkort komen er nog meer activiteiten aan bod die we gaan organiseren in onze paddock.

Bezoek zeker onze website: www.paddockoptgeneuth.be