Onze paddock

Ik heb er lang van gedroomd om binnen mijn praktijk als psychotherapeut mijn paarden in te zetten tijdens sessies. Dat is werkelijkheid geworden intussen. Mijn man en ik hebben een paddock aan huis waar mijn praktijk een onderdeel van is. We willen er iedereen welkom heten, want in onze samenleving worden mensen met een bepaalde kwetsbaarheid wel eens over het hoofd gezien.

Iedereen een veilige en toegankelijke ruimte bieden voor therapie, vorming en/of een ontspannende activiteit is een belangrijk onderdeel van onze missie.


Therapie met paarden

De paarden worden ingezet als hulpmiddel bij sessies rond o.a. zelfvertrouwen, assertiviteit, verwerking, levensvragen en ontdekken van identiteit. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen baat hebben bij deze therapie. Mensen hebben voor paarden geen geheimen, ze laten je feilloos zien waar blokkades zitten en ze leggen liefdevol, maar kordaat patronen bloot.

Ik geloof dat we iedereen kunnen aanspreken op zijn of haar talenten en – en voor wie dat wil – zet ik onze paarden in als extra stimulans om deze talenten naar boven te halen.


Onze paarden

Onze kudde bestaat uit vier paarden, waarvan ik er twee zelf heb getraind om mee te werken tijdens therapeutische sessies. Ik heb als kind met paarden leren werken waardoor ik de verbondenheid met een paard heel goed ken. Paarden maakten na mijn kindertijd lang geen deel uit van mijn leven, tot ik in 2014 op zoek was naar een manier om te aarden en tot rust te komen. Ik begon opnieuw te paardrijden en kwam een eenjarig veulen tegen dat mijn hart stal. Het werd me toen snel duidelijk dat het integreren van deze prachtige dieren in therapie een logische stap was voor mij. Mac, het toenmalige veulen, is nu een van de twee paarden waar ik mee werk.

Ik ga zo vrij als mogelijk om met onze paarden en werk met hen samen op een erg waardevolle manier.

Al je vragen hierover zijn welkom!


Kijk ook eens op de website van de paddock voor onze activiteiten:

www.paddockoptgeneuth.be